خواص آلو ، انواع ،ارزش غدایی و درمانی آلو ✍️ صفر تا صد 🥇

خواص آلو

برچسب‌ها : خواص آلو ، انواع آلو

آلو یک میوه تک هسته‌ای است و تنوع زیادی دارد. از خانواده‌ی هلو و زردآلو است. انواع آلو بسیار زیاد هستند. بیش از هزاران گونه‌ی متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند.

این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می‌یابد. انواع آلو عبارت اند از:

  1. آلو، بخارا
  2. آلو زرد
  3. آلو سیاه
  4. آلوچه و … می‌باشد

انواع آلو در تهیه غذاهای مختلفی به کار می‌رود. نوع خشک این میوه را می‌توان در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت ۶ ماه نگهداری کرد. در طب چینی، آب آلو به عنوان اکسیر صبحانه برای سمزدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.

حقایق کمتر گفته شده در مورد ارزش غذایی و خواص انواع آلو

حقایقی در مورد خواص آلو

 

  • خواص آلو ی سیاه حرارت درونی بدن را فروکش می‌کند.
  • آلو حالت تهوه از بین می‌برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می‌باشند‌.
  • بهتر است روزانه چند آلو بخورند یا بمکند.
  • آلو ضد تب و سردردهی صفراوی است.
  • آلو طبعیتی سرد دارد. پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
  • آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل، گردن و شانه موثر است.
  • طبیعی‌ترین، بهترین و بی‌خطرترین راه معالجه یپوست و بواسیر استفاده از اشکال مختلف آلو و آلو خشک است که باید آن را به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.
  • آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضم است.
  • خوردن آلو تازه یا پخته یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین (سختاک سرخ رگ ها) مفید است.
  • مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است زیرا آلو خام دیر هضم می شود.
  • آلو در معالجه کم خونی، ضعف، ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
  • آلو سرشار از ویتامین های A، C و کربوهیدرات، آهن، کلسیم و سایر املاح می باشد.
  • آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه مفید است.
  • برگه آلو بهترین ضد سم است.
  • برگه آلو دستگاه هاضم را در بدن تنظیم می کند.
  • غنی از منیزیم، سدیم، فسفر و پتاسیم است.
  • به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می کند.
  • آلو در حفظ سلامتی کبد مفید بوده و باعث سم زدایی دستگاه گوارشی می شود .
  • همچنین آلو در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
  • از آنجایی که حاوی مقدار زیادی فسفر است در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیر گذار است.
  • نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر است. یکی از بهترین خواص آلو بشمار می‌رود.

خواص آلو در مواد غذایی

پژهشگران معتقدند از آلو می توان به عنوان ضدعفونی کننده غذا استفاده کرد. آلو خشک خواص ضد میکروبی دارد که می تواند خطر آلودگی گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده به میزان قابل توجهی از رشد میکروب ها جلوگیری می کند.

هرچند ادویه نیز می تواند نقش مشابهی ایفا کند اما عصاره آلو طعم اندکی دارد و طعم اصلی غذا را تغییر نمی دهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو بیش ار ۹۰ درصد مانع رشد میکروب ها می شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتی را که دوباره گرم می شود، بهبود می بخشد.

آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان هاست. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاراوتن است که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکال های آزاد اکسیژن تاثیرات مخربی در بدن اعمال می کند: این رادیکال های آزاد با اکسیدان چربی ها در بدن سبب می شود که چربی ها همواره در رگ ها رسوب کنند و گرفتگی عروق صورت گیرد. این فرایند جز عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی/عروقی است.

یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد اکسیژن، تخریب DNA است. چنانکه DNA که مولکول ژنتیکی انسان آسیب ببیند، احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن به شدت افزایش می یابد. یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد افزایش احتمال بروز استئو آرتریت است که منشا پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئیت است.

آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی، کره یا مارگارین در دستورات خود استفاده نمایند، می توانند از پوره آلو خشک در دستورات خود نظیر کیک میوه ها، گرانی شکلات یا کیک هویج استفاده کنند که ماهیتی جویدنی و نرم دارند. پوره آلو خشک به حجم و مقدار دستور غذایی میافزاید و در عین حال چربی هم نیست. بنابراین استفاده از آلو خشک برای افرادی که باید رژیم کم چربی داشته باشند و تمایل به خوردن هله هوله شیرین دارند، مناسب است.

این افراد نباید آلو مصرف کنند

انواع آلو

  • آلوچه برای اشخاص سرد مزاج و کسانی که نفخ شکم دارند، مضر است.
  • افرادی که دچار سوء هاضمه هستند و نمی توانند آلو مصرف کنند، همچنین افراد ضعیف و مسن، بهتر است آلو را به صورت پخته بخورند. زیرا آلو خام دیر هضم می شود.
  • آلو خشک قند زیاد دارد و برای مبتلایان به قند خون خوب نیست. بنابراین بهتر است قبل از پختن آلو خشک، چند مرتبه آن را با آب گرم خیس کرده و بشوئید تا مقداری از مواد قندی آن گرفته شود، سپس آن را پخته و قبل از غذا به صورت نیم گرم میل کنید.
  • بهترین زمان برای خوردن آلو شب قبل از خواب و قبل از صرف شام است.

نکته احتیاطی در مورد آلو

باید توجه داشت که مغز هسته آلو اسید سیانیدریک دارد و ازین جهت می تواند خطرناک باشد. همچنین جوانه های درخت آلو نیز گلوکوزید مولد اسید سیانیدریک دارد.

روش های درمان با آلو

خواص آلو در درمان بیماری

درمان قی و خشکی معده

مقداری آلو پخته را روی شکم ضماد کنید. علاوه بر دفع خشکی برای درمان قی و استفراغ های ناشی از حرارت و گرمی هم مفید است.

درمان ورم گلو و تقویت لثه ها

پخته و جوشانده ای از برگ و ساقه آلو بخارا بسیار مفید است.

درمان کرم معده

نوشیدن آب آلو بخارا دفع کننده کرم های معده است.

درمان جوش های توام با ترشح

ضماد مخلوطی از آلو بخارا و سرکه درمان کننده جوش ها به خصوص جوش بدن اطفال است.

درمان یبوست

۸ عدد آلو را به مدت ۱۲ ساعت در آب تمیز خیس کنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید. کمی آبلیمو در آن بریزید و بعد از آن موقع خواب و صبح به همراه دو عدد سیب میل کنید.

صفحه اینستاگرام الان میوه 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.