خواص ازگیل [ به طور کامل ] 🥇 ارزش غذایی میوه ازگیل ✍️ راهنما کامل

خواص ازگیل

برچسب‌ها : خواص ازگیل

تاریخچه ازگیل و ویژگی‌های ازگیل

تاریخچه خواص ازگیل

ازگیل درختچه ای است از تیره گل سرخیان که خاردار است و به حالت وحشی در جنگ های اروپایی و مرکزی و نواحی معتدل آسیا می روید. ازگیل نیز در همه جنگل های شمال ایران و همه ارتفاعات سواحل دریا و دامنه های البرز، دره کرج و … به صورت خودرو به عمل می آید و به نام محلی هر منطقه شناخته می شود.

تکثیر آن غالبا از طریق پیوند روی درختان دیگر از جمله پیوند روی پایه زالزالک صورت می گیرد. گاهی هم روی پایه گلابی و به ندرت روی پایه به پدید می آید و در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.

خاصیت ازگیل

گفتنی است که ازگیل واژه ترکی است و در گیلکی به آن کنوس گویند. میوه ای است قهوه ای رنگ و تقریبا به اندازه یک گردو که رسیده آن به صورت خام، میوه لذیذ، مطبوع، مقوی و دارای طبیعت سرد و خشک می باشد. خواص ازگیل بسیار زیاد هستند.

ارزش غذایی ازگیل

ازگیل ریده دارای لعاب نباتی فراوان و تانن (ماده ای که در عصاره بسیاری از گیاهان وجود دارد مانند چای، سینارس، گردو و … و مصرف زیاد آن باعث تحریک وعده و حالت تهوع می شود) بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضی اسیدها و همچنین سلولز و گرو ویتامین های B و C، املاح معدنی و کمی پروتئین برخوردار می باشند.

گل های درخت آن سفید و میوه آن شبیه زالزالک است با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای و طعم شیرین و گمی گس است. هسته آن را می کارند و درخت ازگیل را به درخت به و گلابی هم پیوند می زنند.

خواص درخت ازگیل

بخش های مورد استفاده درخت ازگیل برگ و میوه آن است در واقع خواص ازگیل در این دو قسمت است. اسامی فارسی قدیم ازگیل، اردف و گیل بوده است.

ارزش غذایی و خواص ازگیل

ارزش غذایی و خواص ازگیل

  1. ازگیل سرشار از ویتامین های B و C، قند، تانن، سلولز و اسید سیتریک می باشد. 
  2. ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات کربن است که مولد انرژی است. خواص ازگیل
  3. ازگیل از ماده ای به نام تانن برخوردار است که بهترین دارو برای
    درمان عفونت های روده بزرگ شمرده می شود.
  4. ازگیل در تقویت خون بدن موثر است. یکی از بهترین خواص ازگیل است.
  5. ویتامین B ازگیل، اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
  6. ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت کننده
    مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه می کنند.
  7. مصرف ازگیل خام یا کنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده، اثر قطعی دارد.
  8. خوردن ازگیل خام (خصوصا نارس که تانن بیشتری دارد) در معالجه
    خونریزی های داخلی مانند بواسیر، خونریزی رحمی و … تاثیر شفابخش دارد.
  9. در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مفید است. بدین منظور باید ۵۰ گرم از برگ درخت ازگیل را در ۱ لیتر آب بجوشانید
    و با کمی از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویید و مزه مزه کنید.
  10. ازگیل قبضه کننده روده هاست.
  11. یکی دیگر از خواص ازگیل کار روده ها را تنظیم می کند.
  12. ازگیل دارای اسید مالیک، تانن، اسیدسیتریک و اسید تاریک بوده و از نظر غذایی شبیه به است.
  13. ازگیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قدرت اسموزی خون را می افزاید.
  14. ازگیل به سبب املاح سیتریک، رومالیک و تارتاریک ترشح خونی را می زداید.
  15. ازگیل عوامل معدی را مرتب می کند و برای اسهال بسیار مفید است.
  16. میوه تازه و رسیده ازگیل یا کنسرو آن برای درمان اختلال قاعدگی خانم ها بسیار مفید است.
  17. جوشانده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.
  18. جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا، پوست های ظریف را تقویت می کند و معالجه برفک است.
  19. غرغره کردن یا جوشاندن برگ ازگیل، آبسه های دهان و گلو را درمان می کند.
  20. اگر هر روز سه بار با جوشاندن برگ ازگیل غرغره کنید آنژیم را معالجه می نمایید.

صفحه اینستاگرام الان میوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.