خواص بادام زمینی [ درمانی و فواید ] ✍️ از درمان سرطان تا فیتواسترول

خواص بادام زمینی

برچسب‌ها : خواص بادام زمینی

تعریف کلی بادام زمینی

بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست که ارتفاع آن در حدود ۳۰ سانتیمتر می‌باشد. برگ‌های آن مرکب از دو زوج برگچه است گل‌های آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد می‌باشد که پس از تلقیح، دم گل بدلیل سنگینی خم شده و به سطح خاک می‌رسد و سپس به تدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل می‌شود و بادام‌ها در آنجا رشد می‌کنند و بزرگ می‌شوند. خواص بادام زمینی بسیار بالا است. پوسته بادام زمینی قهوه‌ای است و حاوی ۲ تا ۳ عدد مغز بادام زمینی می‌باشد هر کدام از این دانه‌های بیضی شکل سفید مایل به کرم است که بوسیله پوسته‌ای نازک به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای پوشیده شده است.

فواید بادام زمینی چیست؟

مطالعات انجام شده بر روی بادام زمینی نشان داده‌اند که این گیاه کوچک، دوست بسیار خوبی برای سلامت قلب است و به این دلیل که حاوی چربی‌های غیر اشباع شده می‌باشد باعث کاهش ریسک ابتلاء به بیماری‌های قلبی – عروقی می‌گردد. بادام زمینی حاوی مواد دیگری نظیر

  • ویتامین E
  • نیاسین
  • فولات
  • پروتئین
  • منگنز نیز می‌باشد.

بادام زمینی نه تنها حاوی اسید اولئیک، چربی مفید موجود در روغن زیتون می‌باشد بلکه تحقیقات نشان داده‌اند که این گیاه خوشمزه مانند میوه‌ها منبعی از آنتی اکسیدان نیز است.

موادی مغذی مانند فولیک اسید، اسید فیتیک، فیتواسترولز در بادام زمینی وجود دارد که تاثیراتی ضد سرطان دارند.

خواص دارویی بادام زمینی چه هستند؟

خواص بادام زمینی در درمان کیسه صفرا

بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است. چون بادام زمینی دارای پروتئین می‌باشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است.

  1.  برای تقویت ریه و طحال مفید است.
  2.  کلسترول خوب خون را بالا می‌برد.
  3.  درد معده را از بین می‌برد.
  4.  نرم‌کننده سینه است.
  5.  سرفه خشک را برطرف می‌کند.
  6.  شیر را در مادران شیرده زیاد می‌کند.
  7.  ملین است.
  8.  بسیار مقوی است.
  9. برای تقویت قوای دماغی مفید است.
  10.  به هضم غذا کمک می‌کند.
  11.  از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری
  12.  از عارضه فراموشی جلوگیری می‌کند.

مطالعات انجام شده بر روی بادام زمینی نشان داده است که بادام زمینی به دلیل داشتن نیاسین از مبتلاء شدن افراد به بیماری آلزایمر (فراموشی) جلوگیری می‌نماید.

مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی

  • منگنز ۷۱/۰ میلی‌گرم
  • ویتامین ۳B (نیاسین) ۴۰/۴ میلی‌گرم
  • فولات ۵۳/۸۷ میلی‌گرم
  • پروتئین ۴۲/۹ گرم

استفاده‌های غذایی از بادام زمینی

کره بادام زمینی

بادام زمینی را اغلب به همراه نمک سرخ می‌کنند اما به شکل خام یا به صورت پخته در آب و نمک نیز خورده می‌شود. همچنین با آن می‌توان خمیر بادام زمینی، شیرینی بادام زمینی و محصولاتی دیگر تهیه کرد. از روغن آن نیز به علت طعم ملایم و اینکه فقط در دماهای نسبتاً بالا می‌سوزد در آشپزی استفاده می‌کنند. اگرچه بسیاری از مردم از خوردن غذاهای تهیه شده با بادام زمینی لذت می‌برند، بعضی افراد نسبت به آن حساسیت شدید دارند بطوری که خوردن یک عدد از آن برای آن‌ها خطرناک است.

  • کره بادام زمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است و حدود یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر دنیا، صرف تهیه کره‌ی آن می‌شود. اما ببینیم خوردنش به چه کسانی توصیه می‌شود و برای چه کسانی ممنوع است.
  • کره بادام زمینی برای کسانی که مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند، مفید می‌باشد، زیرا چربی‌های موجود در بادام زمینی از نوع چربی‌های خوب هستند. به علاوه دارای فیتوسترول است که ساختاری شبیه به کلسترول موجود در غذاهای حیوانی دارد، با این تفاوت که برخلاف کلسترول، فیتوسترول برای سلامت قلب و عروق مضر نیست.

در ضمن، هر ۳۲ گرم کره بادام زمینی حدود ۵۰ میلی‌گرم فیتوسترول دارد و بررسی‌ها نشان داده مصرف روزانه ۲ گرم فیتوسترول می‌تواند تا ۱۰ درصد از میزان کلسترول LDL یا کلسترول بد بکاهد و در صورتی که فرد رژیم کم‌چربی داشته باشد، می‌تواند میزان کلسترول بد را تا ۲۰ درصد پایین آورد.

در کل تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف حداقل ۴ بار بادام زمینی در هفته، تا ۳۷ درصد از خطر بیماری‌های قلبی می‌کاهد. پس اگر می‌خواهید از بیماری‌های قلبی در امان باشید، از یک مشت بادام زمینی (حاوی ده عدد) یا یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، آن هم ۴ بار در هفته شروع کنید.

آیا خواص بادام زمینی ضد سرطان است؟

خواص بادام زمینی در ضد دیابت

تحقیقات دیگری نشان داده‌اند که مصرف یک واحد بادام زمینی (۱۰ عدد بادام زمینی) در هفته می‌تواند از بروز سرطان روده در زنان پیشگیری کند. فیتوسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی نیز می‌تواند رشد سلول‌های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. به علاوه، بادام زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول است که می‌تواند به نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر شکل به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد می‌شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد.

خواص بادام زمینی ضد دیابت است؟

بادام زمینی ضد دیابت

جالب است بدانید ثابت شده که مصرف منظم کره بادام زمینی (حداقل ۵ قاشق غذاخوری در هفته) می‌تواند از بروز دیابت نوع ۲ در زنان پیشگیری کند. فیبر و منیزیم موجود در کره بادام زمینی از جمله دلایل خاصیت ضد دیابتی این ماده غذایی هستند.

آیا خواص بادام زمینی دشمن سنگ کیسه صفرا است؟

تحقیقات بی‌شماری نشان داده‌اند مصرف مرتب کره بادام زمینی می‌تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دلیل این خاصیت بادام زمینی نیز وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم است. مطالعه ۲۰ ساله روی بیش از ۸۰ هزار زن نشان می‌دهد زنانی که حداقل دو قاشق غذاخوری بادام زمینی یا کره بادام زمینی در هفته مصرف می‌کنند تا ۲۵ درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا می‌شوند.

شاید باور نکنید، اما این راه ساده و آسانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

آیا درمان فیتواسترول با بادام زمینی امکان پذیر است؟

خواص بادام زمینی در درمان فیتواسترول

اما در مورد مصرف منظم این نوع کره توسط خانم‌های باردار باید بگوییم، امروزه بحث فیتواسترادیول بسیار
داغ بوده و محققان اثرات گوناگونی را به آن نسبت می‌دهند؛ مثلاً مشکلات قاعدگی را به کمک آن می‌توان
برطرف کرد و یا اینکه این مواد قادرند احتمال بروز پوکی استخوان را کم کنند. از آنجایی که فیتواسترادیول در
بادام زمینی وجود دارد (یعنی در هر ۱۰۰ گرم کره بادام زمینی، ۱۰۰ میلی‌گرم از این ماده یافت می‌شود)، می‌تواند
برای بیماری‌های زنانه موثر باشد، اما مصرف آن در بارداری دلخواه است،
یعنی نه ضرر خاصی برای مادر و جنین دارد
و نه منفعت خاصی، فقط مصرف آن باید به اندازه و در وعده صبحانه باشد، زیرا در صورت افزایش مصرف کره بادام زمینی
به دلیل داشتن چربی و انرژی زیاد، مشکل اضافه وزن پیش خواهد آمد.

افرادی هم که می‌خواهند شب‌ها شام سبکی بخورند، می‌توانند با یک فنجان چای، یک یا دو واحد نان آغشته به این نوع کره را میل کنند.

هشدارها جدی در مصرف بادام زمینی

هشدار در مصرف بادام زمینی ( خواص بادام زمینی )

اگر چه خواص بادام زمینی خیلی زیاد است اما، بادام زمینی جزء عواد غذایی آلرژی‌زا (حساسیت‌زا) است.
حساسیت به بادام زمینی می‌تواند شدید باشد، طوری که مصرف مقدار کمی از آن می‌تواند
به شوک آنافیلاکسی منجر شود. در نتیجه افراد مبتلا به آلرژی باید از
مصرف هر گونه غذای حاوی بادام زمینی خودداری کنند، حتی
خوردن کره بادام زمینی هم به دلیل داشتن ذرات پروتئین درست نیست. بنابراین در دو سال اول زندگی نباید از
بادام زمینی و فرآورده‌های آن برای تأمین انرژی کودک استفاده کرد، ولی بعد از آن در صورت
نداشتن حساسیت، می‌توان آن را در برنامه غذایی گنجاند.

از سوی دیگر، گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می‌کند
از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات‌ها از جمله بادام زمینی و کره‌ی آن خودداری کنند،
زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ‌ها را بالا می‌برند.

یادتان نرود که کره بادام زمینی طبیعی را می‌توان برای یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.

مضرات بادام زمینی چه هست؟

اگر کره بادام زمینی می‌خرید دقت کنید که تازه و از کارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی
و یا کره آن در اثر عدم دقت در تولید، آلوده به قارچ سمی افلاتوکسین می‌شود که سرطان‌زا بوده و باعث سرطان کبد می‌گردد.

صفحه اینستاگرام الان میوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.