خواص بالنگ ✍️ درخت بالنگ و نحوه تهیه روغن بالنگ [ راهنمای کامل ]

خواص بالنگ

برچسب‌ها : خواص بالنگ

خواص درخت بالنگ و میوه بالنگ و خواص آنها به چه صورت است ؟

 

درخت بالنگ به چه صورت است؟

بالنگ درختچه‌ای به شکل غیرمنظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی
میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است.

شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک باریک ختم می شود.

این درختچه دارای میوه‌های زشتی است که گاهی به وزن یک کیلوگرم نیز می رسد.

نوع دیگری از بالنگ را به فارسی بادرنگ می‌نامند و در کتب طب سنتی با نام‌های بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده است.

مشخصات و ویژگی های میوه بالنگ چیست؟

بالنگ

پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج‌دار و دارای برآمدگی‌هایی مانند تاول درشت است.

گل آن سفید می‌باشد. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص
نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است.

قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت پولپ وسط آن که
در میان پرده‌های ضخیم طولانی واقع شده است، دارای الیاف و غلاف‌های پر از مایعی است
که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش می‌باشد.

تخم‌های آن که در قسمت پولپ آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع شده و مغز آن، سفید و کمی تلخ است.

از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و شحم آن یا به عبارت
دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن شیرین است و از نظر طبیعت سرد، تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم و خشک است.

خواص بالنک به چه دردی می خورد؟

مربا بالنگ

از نظر خواص معتقدند که پوست زرد آن برای تقویت قلب و بینی و کبد، سر، معده و احشای
داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا مؤثر می‌باشد.

به خصوص مربای آن با عسل؛ البته زیاده‌روی در خوردن مربای آن مجاز نیست زیرا هضم آن مشکل می‌شود.

دم کرده پوست زرد خشک شده آن مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوشبو کننده دهان است.

اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لابه‌لای لباس‌ها بگذارند مانع بید زدن می‌شود.

چطور روغن بالنک درست کنیم؟ ( یکی از خواص بالنگ)

روغن بالنگ

پوست زرد ۶ عدد بالنگ را گرفته در یک کیلوگرم روغن کنجد بیاندازند و در آفتاب بگذارید و هر سه شبانه‌روز
پوست‌های بالنگ را عوض کرده و پوست جدید در روغن بیاندازید تا ۴-۵ بار، به این ترتیب روغن بالنگ به دست می‌آید.

روغن بالنگ از نظر طبیعت گرم و خشک است و مالیدن آن برای رفع بی‌حسی، فلجی، لقوه، رعشه
و در مفاصل، سیاتیک، امراض سرد عصبی و درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق
نافع است. روغن شکوفه آن نیز همین اثر را دارد و روغن برگ آن قوی‌تر است.

خوردن قسمت گوشت سفید متصل به پوست زرد خارجی آن خیلی دیر هضم
می‌شود و مصرف آن باید به صورت مربا با شکر و یا با عسل باشد.

ضماد پخته تمام میوه بالنگ در سرکه برای درد مفاصل و نقرس و ورم‌های مختلفه نافع است.

تخم بالنگ کرم کش و ضد تب است. دم کرده سر شاخه‌های
تازه سبز و جوان آن را به عنوان اشتهاآور و ضد گرما و معالجه شکم درد می‌خورند.

صفحه اینستاگرام الان میوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.