خواص بلوط و درخت بلوط و گز علفی و مضرات ناشی از مصرف آن ( از ۰ تا ۱۰۰)

خواص بلوط

برچسب‌ها : خواص بلوط

مشخصات و تعریف بلوط

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگ‌های کردستان، لرستان و کهگیلویه می‌روید. ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می‌رسد. برگ‌های درخت بلوط پنجه‌ای و مانند انگشتان دست می‌باشد. میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در فضای پیاله مانندی جای می‌گیرد.

ترکیبات شیمیایی بلوط

 

خواص بلوط و ترکیبات شیمیایی

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن، قند، اسید گالیک، اسید مالیک، کوئرسین Quercine، موسیلاژ، پکتین، رزین و روغن است.

خواص بلوط چه هستند؟

خواص درمانی بلوط

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. میوه بلوط از قدیم مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می‌کرده‌اند. حتی اگر آن را خشک کرده و یا در گندم مخلوط می‌کنند و از آن نان تهیه می‌نمایند. می‌توان بلوط را بو داد و سپس آن را دم کرده و از آن چائی تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می‌باشد. این دم کرده را می‌توان برای مورد زیر به کار برد.

  1. بواسیر را برطرف می‌کند.
  2. اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می‌کند.
  3. درد معده و گاز معده را برطرف می‌کند.
  4. برای رفع کم‌خونی موثر است.
  5. نرمی استخوان را درمان می‌کند.
  6. برای تقویت عمومی بدن موثر است.
  7. برای معالجه اسهال اطفال، بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آن را به اطفال می‌دهند.

خواص درخت بلوط چیست؟

خواص درخت بلوط

برای استفاده از پوست درخت بلوط می‌توان آن را دم کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آن را در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.

  1.  خونریزی‌ها را متوقف می‌سازد.
  2.  درمان‌کننده بواسیر خونی است.
  3.  خاصیت ضد عفونی دارد.
  4.  ادرار را زیاد می‌کند.
  5.  اگر واریس دارید این قسمت‌ها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید.
  6. برای درمان بیماری‌های پوستی در وان حمام که در آن جوشانده‌ی پوست درخت بلوط را ریخته‌اید به مدت یک‌ربع ساعت استراحت کنید.
  7.  ترشحات زنانه را از بین می‌برد. از جوشانده پوست درخت بلوط نیز استفاده می‌شود. بدین منظور باید ۱۵ گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد.

از این جوشانده می‌توان به عنوان کمپرس استفاده کرد و یا آن را در وان حمام ریخته و در آن استراحت نمود. این کار باعث :

  •  خون مردگی را درمان می‌کند.
  •  اگزما را از بین می‌برد.

گز علفی چیست و چگونه به وجود می آید؟

خواص گز علفی بلوط

گز علفی که در اثر نیش زدن حشره‌ای مخصوص به برگ و یا شاخه‌های درخت بلوط ایجاد می‌شود، ماده‌ای به بیرون تراوش می‌کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه‌هایی به قطر ۲ سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می‌شود. برای استفاده از گز شاخه‌های درخت را تکان می‌دهند تا دانه‌های گز به زمین بریزد. البته این دانه‌ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود. گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برای استفاده طبی از گز علفی می‌توان آن را با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آن را تهیه نمود. (۵۰ گرم در یک لیتر آب جوش)

خواص گز علفی چیست ؟

خواص گز علفی بلوط

  •  قابض است.
  • خونریزی‌ها را متوقف می‌سازد.
  •  مقوی معده است.
  • تقویت‌کننده دستگاه تنفسی است.
  • سینه را نرم و صدا را صاف می‌کند.
  • سرفه‌ها را برطرف می‌کند.
  • تنگی نفس را درمان می‌کند.
  • برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید.

مضرات گز علفی چیست ؟

مضرات گز علفی

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.

صفحه اینستاگرام الان میوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.