خواص میوه به ✍️ و خواص دارویی آن از زبان ائمه ( از ۰ تا ۱۰۰)

خواص میوه به

برچسب‌ها : خواص میوه به

مشخصات و ویژگی های به

 

درخت به، درخت کوچکی است به ارتفاع حداکثر پنج متر که شبیه درخت سیب است، میوه‌اش به رنگ زرد، آبدار و درشت‌تر از سیب است و در فصل پائیز می‌رسد. خواص میوه به بسیار زیاد است . به، دارای بویی مطبوع، و طعمی گوارا است، تخم میوهء به را بهدانه می‌گویند که دارای ماده لعابی است که اثر درمانی دارد که به نام‌های: بهی، آبی، توج نیز گفته شده است و بهترین به ایران، در اصفهان پرورش می‌یاید.

قسمت‌های مورد استفادهء درخت به عبارتند از: برگ، میوه و دانهء میوه (بهدانه)

طعم گس آن به دلیل تاننی است که دارد و خوردن گردو همراه آن به کاهش این طعم کمک می‌کند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند خوردن «به» را در فصل زمستان از دست ندهید و بکوشید آن را همراه با گردو میل کنید.

به، را می‌توان به صورت خام، پخته و یا سرخ شده استفاده کرد. اما مربا و شربت «به» بیشترین طرفدار را در میان مردم دارد.

«به» برای پخته شدن به مدت زمان کمی نیاز دارد.

ترکیبات به چگونه است؟

ترکیبات به

یک میوه متوسط «به» به اندازه ۹۰ گرم، شامل:

  • ۵۲ کیلوکالری انرژی
  • ۳۷/۰ گرم پروتئین
  • ۰۸/۱۴ گرم کربوهیدرات
  • ۰۹/۰ گرم چربی
  • ۷/۱ گرم فیبر رژیمی

در ۱۰۰ گرم میوه به مواد زیر  وجود است:

  • آب ۸۳ گرم
  • پتاسیم ۱۹۵ میلی‌گرم
  • مواد قندی ۱۰ گرم
  • سدیم ۵ میلی‌گرم
  • مواد نشاسته‌ای ۵ گرم
  • ویتامین آ ۴۰ واحد
  • کلسیم ۱۰ میلی‌گرم
  • ویتامین ث ۱۵ میلی‌گرم
  • فسفر ۱۷ میلی‌گرم
  • ویتامین ب ۱ ۲/۰ میلی‌گرم
  • آهن ۸/۰ میلی‌گرم
  • ویتامین ب ۳ ۲/۰ میلی‌گرم

خواص دارویی به از زبان ائمه

خواص به از دید ائمه

در مورد به و خواص آن احادیثی از ائمه آمده که عبارتند از:

از رسول گرامی اسلام (ص):

  •  کسی که سه روز ناشتا به بخورد، ذهن او صاف و حلم و علم او بسیار می‌شود و از مکر شیطان و شیطانیان محفوظ می‌ماند.
  • به، قوه بینایی را زیاد می‌کند و محبت در قلب ایجاد می‌نماید و اگر زن آبستن به بخورد فرزندانش نیکو (زیبا و شجاع) متولد می‌شوند.

از امام صادق (ع):

  • به، دل را شاد و با نشاط، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر می‌کند.
  •  کسی که در حال گرسنگی (ناشتا) به بخورد، (نطفهء) او پاک و فرزند او نیکو می‌شود.
  •  به، غم و اندوه را از بین می‌برد.

از امام علی (ع):

خواص میوه به از زبان امام علی عبارت اند از:

  •  برای ضعف قلب بسیار مفید است و معده را پاک می‌کند و ذهن را روشنی می‌بخشد و آدم ترسو را شجاع می‌کند.
  •  به منبع غنی از ویتامین C است و به دلیل فیبر زیادی که دارد، به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  •  خوردن به برای تقویت قلب و اعصاب موثر می‌باشد.
  •  به میوه‌ای سرشار از تانن است که در معالجه، اسهال و ورم روده‌ی بزرگ خیلی موثر است. به این منظور می‌توان ۵۰ تا ۴۰ گرم به را خرد کرده و مدت ۱۵ دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و مصرف کنید.
  •  جوشانده‌ی برگ درخت به، بی‌خوابی را درمان می‌کند، به این منظور باید یک مشت برگ‌های تازه و نو رسته‌ی برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد، و پس از صاف کردن آن را با شکوفه نارنج یا شکر یا عسل شیرین کنید و قبل از خواب، دو قاشق سوپخوری از آن بنوشید.
  • جوشانده‌ی برگ به (به روشی که گفته شد) بهترین راه درمان عصبانیت است.
  • اگر به را قطعه‌قطعه کنید و در آب بجوشانند، جوشانده‌ی مقوی بدست می‌آید که در عین حال قابض است و در مواردی که عمل هضم به زحمت صورت می‌گیرد مصرف می‌گردد.
  • جوشانده‌ی فوق در معالجه اسهال‌های سبک که بر اثر بی‌حالی و تنبلی روده‌ها پیدا می‌شود و همچنین برای معده و روده‌ها فوق‌العاده فایده دارد.
  • به دارای ویتامین A است که در تجدید جوانی نقش دارد و همچنین دارای ویتامینB  می‌باشد که در تعادل اعصاب مهم است.
  •  به طبیعتی معتدل دارد و خوردن آن افسردگی و وسواس را از بین می‌برد و نشاط‌آور است.
  •  به برای تقویت اعمال معده مفید است.

خواص به دانه

خواص به دانه

اگر ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم بهدانه را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی چند مرتبه بر پوست بمالید برای درمان سوختگی، سرمازدگی برطرف کردن انواع ترک، لب و … مفید است.

لعابی که از خیس کردن چهار گرم به دانه بدست می‌آید علاوه بر معالجه گلو درد، تسکین سرفه، برای آرایش موی سر نیز بکار می‌رود.

  •  بهدانه، ورم معده را معالجه می‌کند، به این منظور باید چهار گرم بهدانه را در صد و بیست گرم آب بخیسانید و سپس آن را آنقدر بهم بزنید تا مایعی بشکل سفیدهء تخم مرغ بدست آید و پس از آن هر وقت تمایل داشتید مصرف کنید.
  •  بهدانه برای درمان سرفه، خشونت حلق، رفع عطش، حرارت معده، رفع سوزش دهان و زبان، رفع گرفتگی صدا مفید است لذا باید ۳۰ گرم بهدانه را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر و شب یک استکان میل نمود و برای سوزش زبان مدتی آن را در دهان نگه داشت.
  • جویدن بهدانه کندی دندان را بر طرف می‌کند.
  • لعاب به دانه را روی زخم‌ها و سوختگی‌ها بگذارید تا باعث شفای سریع آن‌ها شود.
  •  ضد تب است.
  •  اسهال خونی و ساده را درمان می‌کند.
  •  برای درمان جراحات گلو موثر است.
  •  سرفه را برطرف می‌کند.
  •  برای درمان تورم‌های داخلی بدن مفید است.
  • برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
  •  برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
  •  آفتاب‌زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
  • جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

خواص دم کرده گل و شکوفه به

خواص گل به

  1. سردرد را برطرف می‌کند.
  2. مقوی معده است.
  3. سینه را صاف و تقویت می‌کند.
  4. سرفه کودکان را برطرف می‌سازد.
  5.  برای درمان بی‌خوابی دم کرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.

خواص روغن به

خواص روغن به

  1.  برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است.
  2. سرگیجه را برطرف می‌کند.
  3. برای مداوای زخم‌های دهان مفید است.
  4. خونریزی ریوی را درمان می‌کند.
  5. دوست کبد است و ورم کبد را رفع می‌کند.
  6. زخم روده‌ها را درمان می‌کند.

بیشتر در مورد خواص میوه به بدانیم

  • خوردن به اختلاط خونی، خونریزی‌های بواسیری و رحمی را معالجه می‌کند. ( یکی از بهترین خواص میوه به است)
  •  خوردن به و فراوده‌های آن مانع انداختن جنین زن‌ها می‌شود. (باعث تقویت رحم می‌شود)
  •  خوردن به و فرآورده‌های آن، میل به خاک و گل خوردن را بر طرف می‌کند.
  •  خوردن به عرق بدن را خوشبو می‌کند.
  •  اگر گرد سوخته کرک به را بر روی زخم قرار دهند خونریزی را بند می‌آورد.
  •  برای پانسمان زخم‌های سطحی بدن یا شستشوی چشم در هنگام چشم درد می‌توان از محلول غلیظ جوشانده برگ درخت به استفاده نمود.
  • خوردن روغن به (آب به + نصف مقدار آب به روغن زیتون را بجوشانید) برای درمان اسهال مزمن، خلط خونی، ورم کبد، زخم معده و روده مفید است.
  •  مالش روغن به بر بدن برای درمان جرب (گال= بیماری پوستی انگلی واگیردار توام با خارش) و شوره‌ی سر، شپش بدن، سوزش دهان و دستگاه تناسلی زنانه مفید است.
  • شربت به لیمو، حرارت بدن را فرو می‌نشاند. (برای تهیه شربت به لیمو باید ۲۵۰ گرم آب به را مخلوط با سرکه و آب لیموی صاف و گلاب هر یک به مقدار ۱۵۰ گرم به همراه مقداری قند بجوشانید تا قوام آید.

خواص برگ و شاخه های به

خواص برگ به

  1. جوشانده برگ درخت به، ورم چشم را مداوا می‌کند.
  2. قابض است.
  3. ضماد برگ درخت به، بارای ورم چشم مفید است.

طرز استفاده:

  • شیره به: ۵۰ گرم به را خرد کرده با ۵۰ گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آن را روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.
  • جوشانده دانه به: ۳۰ گرم دانه به را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله درآید.
  • جوشانده برگ درخت به: ۳۰ گرم برگ درخت به را در یک لیتر آب جوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید.
  • دم کرده گل به: ۳۰ گرم گل به را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد.
  • لوسیون پوست به:  این لوسیون برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست از هر کرم دیگری موثرتر است.
  • روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزید. سپس آب آن را بگیرید و با دوبرابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آن قدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند. البته دقت کنید که روغن نسوزد.

مضرات

خوردن به به صورت خام خوب نیست و مضر می باشد. زیرا به خام، رگ های بدن را مسدود می‌کند و چون گرم است برای کسانی که گرم مزاج هستند، خوب نیست.

تذکر

هشدار در مصرف بادام زمینی

کرک یا پرزی که روی به است، هضمش سنگین است و برای حلق و صدا بسیار مضر می‌باشد. لذا باید قبل از خوردن به، پرزهای روی آن را تمییز کرد.

ی

صفحه اینستاگرام الان میوه

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید مورد حذف شده. لغو
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.